Opis forum
"Drużyna złoty liść do mnie" Po co nam repliki? "Bandyci" sami popadają ze śmiechu:D
Tiaaa.. Team Nibylandia - Wojewoda i jego zwiadowcy ;]
A tak wracając do tematu to imo nazwy teamów powinny być krótkie, jedno dwu sylabowe... Głupio będzie w polu krzyczeć: Drużyna im. Żwirka i Muchomorka do mnie!
W tym przypadku i nazwy rzek i drzew ( co poniektórych, nie kosodrzewina:P ) są najlepsze...
i tak poupadają ze śmiechu:) asgowcy w większości są groźni i poważni stąd nazwy delty sasy gromy itp. ale i tak powinniśmy mieć ich w dupie. trzeba by pomyśleć nad czymś co brzmi w miare krótko no i przy okazji w miare niepowalająco:) może coś z greckiego? nie tylko nazwty geograficzne ale i określenia z języka np na siłe prędkość wierność czy takie tam inne mroczne i groźne pierdoły
Ostatnio edytowany przez dawid_o (2007-01-27 11:36:46)
tak ogólnie to znalazłem w necie, że symbolem Sparty był Aspis http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/17/Aspis.gif
Sprawdzałem imiona królów ale za długie są (Eurykratydas, Anaksandridas II )
Z nazw krótkich i jako tako brzmiących mam Achaj, Tarent, Agoge (?), Hoplit, Helot... ale fajniej bytłoby tematycznie jakoś ułożyć bo te słowa to każde z innej bajki (nazwy jednostek, geograficzne)
Tarent, Korynt, Teby - te są geograficzne i nie brzmią chyba komicznie...
chociaż polskie nazwy też nie były by złe
Co myślicie na ten temat, zeby nazwac teamy czysto formalnie i krótko. Np
Dawid: DT (Dowódca Teamów)
Team 1: T1 (Team 1)
Team 2: T2 (Team 2)
Team 3: T3 (Team 3)
W nawiasie napisałem objaśnienia do nazw Teamów. Wydaje mi się ze najprostrze rozwiazania sa najlepsze. Te nazwy sa krotkie i proste do zapamietania. Łatwo i szybko można je przekazać przez radio. Wypowiadanie T1 itd jest bardzo szybkie. Co o tym myslicie? Co do składów teamów to mi pasuje. Do swojego teamu moze uda mi sie wciagnac jeszcze jedna osobe, ale to moze jeszcze potrwac.
Ostatnio edytowany przez ruter24 (2007-03-02 13:04:58)
Pomysł jak dla mnie bardzo dobry.
Komunikat może być np. taki :
SPARTA T1 na 56:83 przez 45 DT
SPARTA T1 (Team1) (wejscie ) 83 (rozpoznanie) prze 45( zameldowanie ) DT (Dowódcy)
Oczywiśce można zastosować całą mase kodu liczbowego dzieki czemu jak ktos podslucha przez radio nie bedzie widzial o co chodzi